fbpx
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Erős akaratú gyerekek – hogyan vihetők a hétköznapok, anélkül, hogy megőrülnék?

2023-01-17 @ 17:00 - 19:00

Ellenkezik, visszafelesel, nem csinálja meg, csakazértis megcsinálja.

Minden áldott nap. Próbálunk következetesek lenni. A feladatokat vesszük előre, bátorítunk, jutalmat ígérünk, türelmesek vagyunk egy darabig, aztán kiabálunk, aztán megbánjuk. Elengedünk kicsit mindent, hátha segít. Aztán minden kezdődik elölről.
 

De mi az, ami végre segít, hogy ne őrüljek meg szülőként?

 

Teljesen új szemléletre van szükség. 

 
„Előbb a kötelesség, utána a játék” – gondoljuk néha. „Majd ha megérdemled.” Ha azonban az örömteli dolgokat mindig a lista végére szorítjuk, talán sosem marad idő, energia rájuk. A nehéz érzéseink pedig utat törnek maguknak, sokszor kontrollálatlanul. A játéknak és a kapcsolódásnak nem szabadna plusz tételnek lenni a teendő-listánkon, ezek ugyanis alapkövei annak, hogy szülők is, gyerekek is jól működhessenek.
 

Támogatásra van szükség, hogy változást indíthassunk el a családunkban, hogy többször éljük meg, hogy olyan szülők vagyunk, amilyennek szívesen látnánk magunkat. 

 

Nem következmény-nélküli, túlzottan megengedő dolog játékosságot vinni a fegyelmezésbe?

 
Lehet határokat szabni úgy is, hogy a kapcsolatunk közben nem sérül. Szükség van a határozottságunkra, és ezen a műhelymunkán megmutatjuk, hogyan tudunk empátiát és kapcsolódást vinni a nehéz helyzetekre. Rengeteg konkrét példánk van szakemberként és érintett szülőként.
 

Mi történik ezen a műhelymunkán?

 
  1. Beszélünk az ellenállás érzelmi hátteréről – a megértés már önmagában is sokszor feszültségcsökkentő.
  2. Kipróbálunk egy saját magunk támogatására szolgáló módszert – a páros meghallgatást, amit magaddal vihetsz és gyakorolhatsz.
  3. Rengeteg konkrét példát hozunk – történeteken keresztül sokkal hamarabb érthetők meg a hatékony határszabást célzó módszerek és eszközök.
  4. Megválaszoljuk a kérdéseidet, és a helyzeteidre szabott ötleteket kaphatsz – mert minden család és helyzet picit más.
 

Kik vagyunk mi?

 
Kapcsolódó Nevelés oktatók, erős akaratú, neurodivergens gyerekek szülei, akik alapvetően nem túl sok türelemmel születtek, de rengeteg tapasztalatot szereztek arról, hogy elérhető támogatással nagy változásokat lehet elérni, és több örömöt találhatunk a mindennapjainkban.
 

Hogyan vehetek részt?

 
A műhelymunka díja 9.500 Ft. Jelentkezz e-mailen január 10-ig: flora@megbeszeljuk.hu, és írd meg a számlázási címed. A számla befizetése után megkapod a Zoom linket és a további tudnivalókat. A műhelymunkán való részvételhez fontos, hogy letöltsd a Zoom alkalmazást, és hogy egy csendes helyiségből kapcsolódj be, egyedül, gyerekmentesen – ez a te időd.
 

Mikor is lesz?

 
2023. január 17-én, 17:00-19:00 óra között, online, Zoom alkalmazáson.
 

Jelentkezz e-mailen január 10-ig:

 
Akkor is írj nyugodtan, ha bizonytalan vagy, neked való-e!

Részletek

Dátum:
2023-01-17
Időpont:
17:00 - 19:00

Helyszín

Zoom alkalmazás
Magyarország

Szervező

Bacsó Flóra
Phone
+36204483737
Email
flora@megbeszeljuk.hu
View Szervező Website