fbpx
Események betöltése

« Összes Események

Különleges gyerekek az oviban – hogyan teremtsünk támogató környezetet számukra?

augusztus 26 @ 17:00 - 18:30

 • Már babaként is extra figyelmet igényelt, hümmögtek, hogy „többemberes”, mi lesz vele az oviban?
 • A gyerekemnek extrém fontos pár dolog, amihez ragaszkodik, így érzi magát biztonságban, de félek, hogy az oviban erre csak legyintenek majd.
 • Már megkaptam, hogy nincs rendesen megnevelve, ezer bűntudatkört lefutottam, és már nincs kedvem elmesélni, miket próbáltam, és nincs energiám arra, hogy elmagyarázzam: ez a gyerek így kerek, akkor is, ha más, mint az átlag.
 • Ajaj, nem biztos, hogy teljesen szobatiszta lesz ovikezdésre… örülök, ha nagycsoportban elhagyja a pelust kakiláshoz.
 • Nehezen alszik el máshol és csak egy-két közeli családtag tudja elaltatni, mi le?
 • Hogyan segítsek neki, amikor reggel el kell válnunk egymástól?
 • Hogyan védjem meg, ha bántják az oviban?
 • Annyi kérdésem van még!

Lehet, hogy te már régóta azt érzed: nem fér bele a gyereked az „átlagos” keretbe (bármit is jelentsen ez). Lehet, hogy már voltatok felmérésen, egyszerin vagy komplexen, szakszolgálatban vagy magánúton, lehet, hogy csak olvasgatsz eltérő fejlődésű gyerekek témában, és sok minden passzol a tiedre. És izgulsz, mi lesz az oviban.

Lehet, hogy az óvoda lesz az első állandó gyerekközösség, ahova a gyereked járni fog, és nagyon izgulsz. Az is lehet, hogy bölcsis volt, és mindenki azzal nyugtat, hogy az oviba szoktatás is könnyebb lesz, mégis aggódsz. Nem vagy helikopter, teljesen jogosak az érzéseid.

HOGYAN SEGÍTHETÜNK MAGUNKNAK ÉS A GYEREKÜNKNEK, HOGY AZ OVIKEZDÉS KÖNNYEBB LEGYEN?

Amikor hosszabb órákat töltünk egymás nélkül a gyerekünkkel, szeretnénk őt biztonságban tudni, és hogy a gyerek és mi is jól éljük meg a külön töltött időt, különösen, ha mi már ismerjük: mi az, amitől. biztonságban érzi magát. Szeretnénk teljes körű használati utasítást adni a gyerekünkhöz, megbízni az óvodapedagógusban, örülnénk, ha szeretne a gyerekünk óvodába járni, és nem élné meg traumaként ezt a változást, de:

 • Honnan lesz ehhez az egészhez lelki nyugalmunk?
 • Milyen gyakorlati, saját erőből alkalmazható dolgokat próbálhatok ki szülőként, hogy magabiztosnak érezzem akkor is, ha nehezebb helyzetek jönnek?
 • Hogyan építsek szövetséget a pedagógussal, hogyan képviseljem a gyerekem érdekeit?

Ez az interaktív előadás neked szól, ha a fentihez hasonló gondolatok, érzések, kérdések kavarognak benned.
Ebben az online eseményben megélheted, hogy nem vagy egyedül, teremthetsz olyan párbeszédet, ahol kaphatsz válaszokat. amelyeket a javatokra fordíthatsz ebben az izgalmas időszakban. Hozd a kérdéseidet!

AZ ELŐADÁST TARTJÁK:

Bacsó Flóra, Kapcsolódó Nevelés oktató, konfliktuskezelési szakember. 10 éve dolgozom szülőkkel, óvodákkal, iskolákkal, kapcsolatok építésén és helyreállításán, neurodivergens gyerekeket nevelő szülőkkel, pedagógusokkal.

Kovács Erzsébet, integráló óvodában óvodapedagógus, óvodavezető helyettes, mesterpedagógus. Munkám során kiemelt szempont, hogy minden gyerekhez megtaláljam a hozzá vezető egyéni utat, emellett a szülőket kompetens partneremnek és a gyerekeik legjobb szakértőjének tekintem.

HOL, MIKOR, MENNYIÉRT?

Az interaktív előadás 2024.08.26-án, 17:00-18:30 óra között, Zoomon zajlik, díja 7.500 Ft/fő. Az előadás végén biztonságos légkörben kérdezhettek tőlünk.  A maximális csoportlétszám 20 fő!

JELENTKEZZ E-MAILBEN 08.15-IG:flora@megbeszeljuk.hu

Kérlek, az emailbe írd bele a lakcímedet is, hogy ki tudjuk állítani a számlát.
A foglalás akkor lesz végleges, ha megérkezik az átutalás.
Írj akkor is bátran, ha kérdésed van, vagy ha nem jó az időpont, de szükséged lenne támogatásra a témában – egyéni konzultációban is tudunk dolgozni! Várunk szeretettel!

Részletek

Dátum:
augusztus 26
Időpont:
17:00 - 18:30

Szervező

Bacsó Flóra
Phone
+36204483737
Email
flora@megbeszeljuk.hu
View Szervező Website

Helyszín

Zoom alkalmazás
Magyarország + Google Térkép